Back

ÜNİVERSİTE DİL BÖLÜMLERİ

Üniversite sınavına girip dil bölümü için başvuru yapacak olan kişiler puanlarına göre istediği birdili tercih edebilir. Ancak adaylar kendilerine uygun bir dil seçimi yaparlarsa seçtikleri bölümde başarı elde edebilirler. Tercih yapmadan önce adayın kısa bir araştırma yapılması gerekmektedir. Örneğin; seçilecek bölümün iş olanakları, alacağı maaş ve ileride geleceği konum oldukça önemlidir. Kısacası dil seçimi yaparken detaylı araştırmalar sonucu bir kanıya varmalısınız.

Ataması fazla olan dil bölümleri ile iş imkanları fazla olan bil bölümlerin en başında İngilizce, Almanca, Arapça, Japonca, Çince,İspanyolca  Fransızca ve son olarak da Rusça gelmektedir. Bu dil bölümlerini seçen adaylar için iş olanakları fazladır.

Dil seçimi yaparken bölümü isteyip istemediğinizi, yetenekli ve başarılı olup olamayacağınızı öncesinde düşünmelisiniz. Öğrenmek isteğiniz bir dili seçerseniz o bölümde başarılı olabilirsiniz. Fakat bölüme karşı ilgisiz olursanız bu da sizi başarısız kılar. Eğer bir dile karşı sempatiniz, yeteneğiniz veya ilginiz var ise ancak o bölümden başarılı bir şekilde mezun olabilirsiniz. Önemli olan istediğiniz bir bölümü seçmektir. Bu konuda bilgi sahibi olan kişilere, okulunuzdaki hocalara ve aile büyüklerine sorarak karar vermelisiniz. Kendinize uygun olduğunu düşündüğünüz bölümün niteliklerini ve size neleri kazandıracakları önemli bir husustur.

En Yüksek Puanlar ve Tercih Edilen Dil Bölümleri

Günümüzde yaklaşık her üniversite de dil bölümleri vardır. Bunlar; Mütercim-Tercümanlık bölümleri, İngilizce öğretmenliği, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Fransız Dili ve Edebiyatı, Kore Dili ve Edebiyatı, Çin Dili ve Edebiyatı, Japon Dili ve Edebiyatı, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı bölümlerinden oluşmaktadır. Adaylar tarafından en çok tercih edilen ve puanı oldukça yüksek olan bölümler bunlardır. Bu bölümlere girebilmek için dil kurslarına gidebilir veya özel hocalar aracılığı ile ders alınabilir. Diğer dil bölümlerini de puanınıza göre tercih edebilirsiniz. Örneğin; Arnavut Dili ve Edebiyatı, Boşnak Dili ve Edebiyatı, Çağdaş Yunan Dili ve Edebiyatı, Çeviribilim(İngilizce), Dil bilimi, Ermeni Dili ve Kültürü, Eski Yunan Dili ve Edebiyatı, Fars Dili ve Edebiyatı, Gürcü Dili ve Edebiyatı, Hindoloji, Hititoloji, Hungaroloji, İbrani Dili ve Edebiyatı, İspanyol Dili ve Edebiyatı, İtalyan Dili ve Edebiyatı, Karşılaştırmalı Edebiyat, Latin Dili ve Edebiyatı, Leh Dili ve Edebiyatı, Bulgar Dili ve Edebiyatı, Sinoloji, Turizm Rehberliği, Ukrayna Dili ve Edebiyatı ve son olarak Urdu Dili ve Edebiyatı bölümleri adaylar tarafından tercihler arasındadır. Bu bölümlerin puanları üniversiteye ve şehre göre değişmektedir. Girmek istediğiniz bölümü puanınızı göze alarak tercih etmelisiniz.

admin
admin
https://www.piytu.com

Cevap bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir